Germania impune controale temporare la toate frontierele terestre pentru a proteja țara de migrație ilegală

Germania impune începând de luni controale temporare la toate frontierele terestre și intensifică verificările pentru a proteja țara de migrația ilegală și de amenințările extremiste. Ministrul de interne Nancy Feser a anunțat acest lucru în cadrul unei conferințe de presă la Berlin.

Nancy Feather, Ministrul german de Interne: „Până când vom putea proteja în siguranță frontierele externe ale UE cu un nou sistem paneuropean de azil, trebuie să consolidăm controalele la frontierele noastre naționale. Aceste măsuri vor permite, de asemenea, returnări forțate eficiente”.

Potrivit ministrului, Germania a refuzat azilul pentru 30 000 de persoane sosite în țară începând din octombrie anul trecut.

Ministerul a declarat că a notificat UE, la 9 septembrie, cu privire la un ordin de a impune controale la frontierele terestre cu Franța, Luxemburg, Țările de Jos, Belgia și Danemarca timp de șase luni. Noua măsură intră în vigoare săptămâna viitoare, la 16 septembrie, și se va adăuga restricțiilor în vigoare la frontierele terestre cu Polonia, Republica Cehă, Austria și Elveția.

Guvernul de coaliție al lui Olaf Scholz s-a confruntat cu presiuni în urma unui incident petrecut la Solingen la sfârșitul lunii august, în care trei persoane au fost ucise într-un atac cu cuțitul. Autorul atacului s-a dovedit a fi un solicitant de azil sirian care a susținut că a fost inspirat de gruparea Statul Islamic. Săptămâna trecută, poliția din München a angajat un schimb de focuri și a rănit mortal un bărbat în fața consulatului israelian. Autoritățile au declarat că acesta plănuise să atace consulatul la cea de-a 52-a aniversare a atacului terorist de la Jocurile Olimpice.

FrontiereGermaniaMigrație
Comments (0)
Add Comment