Germania: Principalul partid de guvernământ și-a ales candidatul. Cine ar urma să-i ia locul Angelei Merkel, care se retrage la finele acestui an

Sfârșitul unui război de nervi în rândul conservatorilor germani. Liderul conservator Armin Laschet a fost ales de partidul său, aseară, în calitate de candidat la succesiunea Angelei Merkel, în cadrul unei bătălii legislative mai incertă ca niciodată.

După mai mult de șase ore de întâlnire virtuală, comitetul executiv al Partidului Creștin Democrat, aflat la guvernare în Germania, a aprobat candidatura președintelui formațiunii împotriva celei a popularului lider bavarez Markus Söder.

După o săptămână de duel fratricid între cei doi și o criză rară în cadrul acestei formațiuni disciplinate, Markus Söder a indicat în cursul zilei că se va conforma deciziei organului de conducerea.

Cancelarul Angela Merkel, în vârstă de 64 de ani, a precizat că nu va mai candida pentru un loc în Bundestag după încheierea actualului său mandat, anunțând că va renunța la funcția șef al guvernului german la finele acestui an.

Comments (0)
Add Comment