Guvernul a alocat 1.400.000 de lei pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Guvernul de la Chișinău a alocat, din fondul său de rezervă 1.400.000 de lei, în scopul acoperirii cheltuielilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, legate de participarea echipei naționale de căutare și salvare la lichidarea consecințelor cutremurelor produse în Turcia. Un Proiect de Hotărâre în acest sens a fost aprobat în ședința de astăzi a Executivului.

Aceste mijloace financiare permit îndeplinirea cerințelor operaționale minime de autosuficiență și acoperă cheltuielile pentru întreținerea și siguranța efectivului.

În context, Dorin Recean le-a mulțumit celor 55 de salvatori moldoveni care au mers în Turcia, felicitând, totodată, și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pentru faptul că reușește să pregătească astfel de eroi.

„Vreau să vă spun că pompierii și salvatorii noștri sunt recunoscuți la nivel internațional. Alături este și șeful IGSU. Vrem să vă mulțumim pentru faptul că aveți grijă să pregătiți la acest nivel angajații IGSU. Asta este o demonstrație a faptului că Republica Moldova, așa cum zicem noi, că ducem lipsă de resurse, resurse umane, putem să avem o contribuție foarte importantă pe plan regional și internațional”, a spus Dorin Recean.

Pe parcursul realizării misiunii internaționale, angajații IGSU au reușit să scoată din ruine viu și nevătămat un băiat de trei ani, după ce acesta s-a aflat în dărâmăturile unui bloc avariat mai mult de patru zile.

Echipa de căutare – salvare a Moldovei urmează să ajungă acasă la sfârșitul acestei săptămâni, estimativ pe 18 februarie.

Guvernul ReceanIGSUTurcia
Comments (0)
Add Comment