Sporirea calității educației, implementarea tehnologiilor digitale, precum și asigurarea sistemului educațional cu personal didactic calificat și competent. Acestea sunt obiectivele incluse în Strategia de dezvoltare „Educația 2030”, aprobată de Executiv, la propunerea ministerului Educației, în ședința de astăzi.
Implementarea Strategiei „Educația 2030” va contribui la realizarea obiectivelor de integrare europeană pe domeniul educației, a declarat Anatolie Topală.
„Implementarea Strategiei „Educația 2030” va contribui, inclusiv la realizarea obiectivelor de integrare europeană pe domeniul educației. Prin acest document strategic, ne propunem să asigurăm calitatea educației și formării profesionale, inclusiv prin asigurarea conexiunea între domeniul educațional și piața muncii, acțiunile urmând a fi acoperite din bugetul de stat și surse externe.”, a menționat ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală.
Toată lumea are nevoie de acest proiect, pentru că este vorba de educația societății, a adăugat Dorin Recean.
„Acest proiect foarte important pentru toată lumea, deoarece educația stă la fundamentul a orice noi vrem să realizăm ca societate. Și aici este foarte bine, pentru că noi, prin educație, putem să apropiem cetățenii de piața muncii ca să poată să valorifice drepturile economice, să aibă o productivitate mai înaltă, să avem salarii mai mari, corespunzătoare”, a mai menționat Dorin Recean.
Strategia va crea și condiții mai bune de instruire și dezvoltare pentru copii și tineri. Un alt obiectiv al strategiei se referă la învățarea pe tot parcursul vieții, în acest sens, urmând a fi diversificate serviciile de formare continuă a adulților și create centre de educație nonformală, inclusiv prin implicarea sectorului privat.