Guvernul alocă peste un miliard de lei pentru drumuri

1.125 de milioane de lei. Atâția bani vor fi alocați în acest an pentru reabilitarea drumurilor naționale și locale din Moldova. Despre acest lucru a anunțat prim-ministrul, Ion Chicu, la finalul ședinței de astăzi a Guvernului.

„În aceste scopuri, doar pentru reparația drumurilor în localități, au fost alocate, prin rectificarea bugetului, 1.125 de milioane de lei. Deci, prin hotărârea de azi a Guvernului, acești bani au fost repartizați pentru fiecare localitate din Republica Moldova. Fiecare localitate a primit conform unor criterii foarte clare și transparente sumele care i se cuvin.”

În context, Ion Chicu a ținut să menționeze că în cel mai scurt timp, Moldova va 50 de milioane de euro din partea Uniunii Europene.

„Astăzi am primit proiectul memorandumului de înțelegere pentru alocarea asistenței macro-financiare de 100 de milioane de euro. Urmează să discutăm cu colegii și într-o manieră rapidă și eficientă să accesăm prima tranșă de 50 de milioane, iar apoi urmează să discutăm condiționalitățile pentru cea de-a doua tranșă. Totodată, vom continua discuțiile pentru tranșa a doua a programului curent de asistență macro-financiară a celor 30 de milioane de euro.”

Totodată, Ion Chicu a făcut referire și la problema piețelor din țară, spunând că și-n continuare beneficiarii de patentă vor fi sprijiniți de autorități.

„De asemenea, a fost aprobat în ședința de Guvern avizul asupra unui proiect de alocare în continuare acelor subvenții pentru agenții economici a taxelor aferente plăților salariale.”

Legat de același subiect, prim-ministrul a precizat că există toate șansele ca piețele care au rămas închise să-și deschidă porțile imediat după sfârșitul lunii mai.

Comments (0)
Add Comment