Harkov, atacat din nou cu rachete rusești. Mai multe etaje ale clădirii în care se află birourile FSD au fost distruse

Un atac cu rachete rusești asupra orașului Harkov a avariat miercuri birourile Fundației elvețiene pentru acțiunea împotriva minelor. Mai multe etaje ale clădirii în care se află birourile FSD au fost distruse, iar șase dintre vehiculele fundației au fost avariate, potrivit biroului procurorului din Harkov.

Nu au fost raportate victime, atacul având loc dimineața devreme, înainte ca personalul să ajungă la serviciu.

SERGIY VIALIN, genist: „Noi deminăm terenuri agricole, nu suntem o organizație militară, nu avem nimic de-a face cu armata. Este îngrozitor ce s-a întâmplat”.

SERGIY VIALIN, genist: „Acest lucru face parte din aceleași atacuri asupra școlilor, muzeelor. Lor (rușilor) nu le pasă de știință, cultură sau de orice altceva care ar putea ajuta oamenii.”

De la înființarea sa în 1997, FSD, o organizație umanitară non-profit cu sediul la Geneva, a desfășurat operațiuni de deminare în peste 30 de țări. În Ucraina, membrii personalului FSD sunt desfășurați în regiunile Cernihiv, Harkov și Donețk, pentru a curăța terenurile agricole și pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la pericolele munițiilor neexplodate.

atacHarkovRusia
Comments (0)
Add Comment