Hotel spațial propus de o companie americană

Compania californiană The Gateway Foundation a făcut publice planurile de design pentru Staţia Von Braun, un hotel în stilul vaselor de croazieră care să plutească printre stele. Compania îşi propune ca până în 2025 să-l ridice de la sol, iar până în 2027 să-l facă complet operaţional pentru călătoriile în spaţiu.
Hotelul e denumit după Wernher von Braun, un inginer aerospaţial pionier în domeniul tehnologiei rachetelor spaţiale, implicat în programul spaţial al Germaniei naziste şi mai apoi în programul spaţial Apollo al SUA.
Staţia Von Braun e doar una dintre opţiunile turismului spaţial pregătite pentru viitor. Alte companii care dezvoltă astfel de facilităţi sunt Virgin Galactic, SpaceX a lui Elon Musk şi Bezos’ Blue Origin a proprietarului Amazon.
Într-o intervenție dură de acum câteva luni, președintele american a insistat ca cei de la Agenția Spațială Americană să urgenteze planurile de reluare a zborurilor în Cosmos până în anul 2024, la mai bine de 40 de la ultima misiune trimisă în spațiu.

Comments (0)
Add Comment