Igor Dodon: „Alegătorii ar putea primi măști gratuite”

Alegătorii care vor merge la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie ar putea primi măști gratuite la intrarea în secțiile de votare. Anume această măsură ar oferi o siguranță sporită cetățenilor, crede șeful statului Igor Dodon, care, în cadrul unei emisiuni de la Moldova 1, a mai declarat că în contextul prevenii răspândirii pandemiei de COVID-19, Guvernul ar trebui să ia o decizie în acest sens.

„Poate ar fi cazul ca Guvernul să găsească soluții să asigure cu măști din contul statului pe toți cei care vin la secțiile de votare, doar nu vin mulți, 1,2 -1,5 milioane de cetățeni. La ultimele alegeri au fost circa 1,4 milioane, cred că în condiții de pandemie, prezența la vot va fi mai mică – 1,2 – 1,3 milioane.”

Astfel, în context, Igor Dodon a menționat că Guvernul ar putea găsi banii necesari în acest sens.

„ –Eu cred că noi putem găsi 1,5 milioane de măști, ca să fie pentru toți cei care vin la secția de votare. Eu nu cred că pentru pensionari, de exemplu, e atât de simplu să meargă să își cumpere o mască suplimentară, iar mai apoi să meargă la alegeri. –Ar fi bine și mănuși și stilouri?! –Eu cred că trebuie să fie o abordare mai complexă în acest sens.”

Amintim că la începutul lunii septembrie, Comisia Electorală Centrală a anunțat că numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor este de 3.290.312 de persoane.

Comments (0)
Add Comment