Igor Dodon anunță susținerea sa pentru candidatul Grigorii Uzun la funcția de bașcan al Găgăuziei

Pe parcursul zilei de duminică, la Comrat, a avut loc prezentarea candidatului independent la funcția de bașcan al Găgăuziei, Grigorii Uzun. Comitetul Executiv al PSRM, precum și fostul președinte al țării, Igor Dodon, a decis să susțină candidatura acestuia.

În cadrul luării sale de cuvânt, Grigorii Uzun a menționat că este mândru de faptul că în anii 90, grație unor negocieri și utilizării instrumentelor diplomatice, grație susținerii conducerii Turciei și a Rusiei, s-a reușit obținerea unui compromis între Chișinău și Comrat, și crearea pe cale pașnică a Unității Teritoriale Autonome Găgăuzia.

„Mereu ne-am considerat și ne considerăm parte integră a statului suveran și neutru Republica Moldova. Vom munci pentru a construi un dialog reciproc avantajos cu oficialitățile de la Chișinău, vom asigura dezvoltarea dinamică a Găgăuziei – garanția unui stat moldovenesc puternic!”, a menționat Grigorii Uzun.

La rândul său, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea și-a exprimat încrederea că Grigorii Uzun dispune de toate calitățile necesare unui viitor bașcan.

Vlad Batrîncea a mai menționat că victoria lui Grigorii Uzun va fi nu doar succesul său personal, ci va reprezenta o victorie a Găgăuziei, a Moldovei și a Partidului Socialiștilor.

Igor Dodon, președintele de Onoare al PSRM a menționat că alegerile în Găgăuzia reprezintă o provocare foarte mare pentru întreg popor al Republicii Moldova, deoarece de rezultatele acestui scrutin depinde soarta țării noastre.

De asemenea, fostul șef de stat a chemat toți locuitorii Găgăuziei să se unească în jurul candidatului opoziției, deoarece „este un statalist, un lider puternic, cu verticalitate, un patriot, un susținător al valorilor tradiționale ale țării noastre”.

Alegerile bașcanului vor avea loc la data de 30 aprilie. Actualul conducător al regiunii, Irina Vlah, a deținut funcția respectivă timp de două mandate consecutiv și nu poate candida în actualul scrutin.

Igor DodonPSRMUTA GăgăuziaVlad Batrîncea
Comments (0)
Add Comment