Igor Popa: „Plahontiuc tremura ca un șoarece”

Vladimir Plahotniuc ar urma să revină în Moldova până la sfârșitul acestui an. Cel puțin asta a declarat, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, fostul avocat al ex-premierului, Vladimir Filat, Igor Popa, care a făcut referire la o întâlnire pe care a avut-o la Miami cu fostul președinte al Partidului Democrat.

„Pot să vă spun și exact. Asta a fost anul ăsta, l-a sunat un avocat care îl reprezintă acolo și l-a chemat la discuție. Eu i-am spus: „Lașule, ce faci aici? De ce ai făcut mizeria asta în Moldova și m-ai certat cu Filat?”. El stătea într-o cafenea și tremura ca un șoarece și îmi spunea, jurându-se pe copiii lui, că n-a făcut asta. Și îmi spunea că până la sfârșitul anului se va întoarce în Republica Moldova și „totul va fi bine”. La asta i-am răspuns: să vedem”.

Potrivit lui Popa, Plahotniuc s-ar afla continuare în SUA, unde este cercetat penal pentru spălare de bani.

„ –Plahotniuc, la moment, se află sub anchetă și el nu poate să facă prea multe chestii, nici măcar declarații. Dacă îl veți suna acum, el are interdicție să vorbească prea multe. –Interdicție din partea autorităților americane? –Da! Chiar dacă încearcă să coopereze cu autoritățile de acolo, acest lucru nu-l va ajuta”.

Totodată, avocatul a mai menționat că fostul deputat i-a mărturisit că autoritățile din America doresc să-l folosească pentru niște misiuni.

„El mi-a spus că a vizitat România, Ucraina, că americanii vor să-l folosească pe el în nu știu ce misiuni. Niște povești de-ale lui, brașoave. El își imaginează că poate să mai facă un serviciu americanilor”.

În replică, avocatul lui Vladimir Plahotniuc califică drept nefondate declarațiile și susține că acestea au scopul de a denigra imaginea clientului său. „În general, întregul discurs al avocatului Igor Popa îl consider drept unul care să denigreze imaginea lui Vladimir Plahotniuc și a altor persoane menționate”, a spus avocatul lui Plahotniuc.

Amintim că fostul președinte al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a părăsit Moldova în 2019, după ce, pe 14 iunie.

Comments (0)
Add Comment