IGP a primit 40 de autovehicule și 100 de camere de corp în valoare totală de peste 600 de mii de euro

Inspectoratul General al Poliției a primit 40 de autovehicule și 100 de camere de corp în valoare totală de peste 600 de mii de euro. Donația a fost oferită în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Organizația Internațională pentru Migrație în Republica Moldova. Potrivit autorităților, în așa mod va deveni posibilă consolidarea capacităților poliției de a răspunde prompt în situații de urgență și de a proteja drepturile persoanelor din comunitățile locale.

OLIVER VARHELYI, Comisarul European pentru Vecinătate și Extindere: „De această dată, iarăși, ne propunem să consolidăm capabilitățile și capacitățile dumneavoastră. Pentru a spori mobilitatea serviciului poliețenesc o ferind, de asemenea, echipamente și mijloace pentru forțele poliețenești pentru a asigura o securitate, o societate și un mediu mai sigur pentru cetățenii Republicii Moldova, dar și pentru cei care vin încoace căutând un refugiu.”

Șeful de Program al Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație în Republica Moldova, Damien Fresnel, a declarat că țara noastră a fost o gazdă deosebit de primitoare și receptivă la nevoile umanitare enorme din februarie, 2022. În acest context, intensificarea măsurilor de gestionare a frontierelor, cu sprijinul financiar generos și continuu al Uniunii Europene, va permite furnizarea de asistență și protecție persoanelor afectate de conflict care traversează frontierele.

DAMIEN FRESNEL, șeful de Program al Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație în RM: „Acest echipament, livrat astăzi, a fost deja distribuit de parteneri la nivel național, în întreaga țară. Astfel, ne asigurăm că sprijinul UE este simțit de toți cetățenii Moldovei. Noi considerăm că acest echipament – camera de corp și vehiculele vor consolida capacitățile Inspectoratului să mențină ordinea publică și să răspundă la urgențe rapid și într-un mod care susține drepturile omului.”

La rândul său, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a specificat că autovehiculele vor fi distribuite în localitățile adiacente frontierei.

VIOREL CERNĂUȚEANU, șeful Inspectoratului General al Poliției: „Este un suport care nu rămâne aici, la Chișinău, dar merge la periferii. Merge la localitățile adiacente frontierelor, raioanele care de fapt au fost primii găzdași ai refugiaților din Ucraina. Pentru asta noi trebuie, în continuare, să demonstrăm calitatea proceselor noastre de activitate. Noi, în continuare, trebuie să asigurăm o garantare a cetățenilor atât ai Republicii Moldova, cât și cetățenii cărora le suntem gazdă și care au nevoie de suportul și ajutorul necesar din partea statului Republica Moldova.”

În Europa, Republica Moldova este printre statele care primesc cei mai mulți refugiați care au părăsit Ucraina din cauza războiului. Peste un milion de persoane din Ucraina au intrat pe teritoriul Republicii Moldova începând cu 24 februarie, 2022, dintre care aproximativ 120 de mii încă locuiesc în țară.

camere de corpDonațieIGPmasinipolițieUE
Comments (0)
Add Comment