Împușcături lângă Consulatul Israelului din Munchen. Un suspect, rănit de poliție

Polițiștii din Munchen au deschis focul joi asupra unei persoane care părea să poarte o armă de foc într-o zonă din apropierea unui muzeu despre istoria nazistă a orașului și a Consulatului israelian.

Persoana a fost rănită, a declarat poliția pe rețeaua de socializare X. Aceștia nu au identificat persoana și nu au detaliat amploarea rănilor, dar au declarat că nu există indicii că altcineva ar fi fost rănit. De asemenea, poliția a declarat că nu există nicio dovadă că ar mai exista suspecți în legătură cu incidentul de joi dimineață.

Împușcăturile au avut loc în zona Karolinenplatz, în apropiere de centrul orașului München. Poliția a declarat că și-a sporit prezența în oraș, al treilea ca mărime din Germania, dar că nu are indicii privind incidente în alte locații sau alți suspecți.

Ministerul de Externe al Israelului a declarat că consulatul din München era închis în momentul în care au avut loc împușcăturile și că niciun membru al personalului consulatului nu a fost rănit.

Joi s-au împlinit 52 de ani de la atacul militanților palestinieni asupra delegației israeliene la Jocurile Olimpice de la München din 1972, care s-a soldat cu moartea a 11 membri ai echipei israeliene, a unui ofițer de poliție vest-german și a cinci dintre atacatori. Nu a fost clar dacă incidentul a fost legat în vreun fel de această aniversare.

armăConsulatul IsraeluluiîmpușcăturiMunchen
Comments (0)
Add Comment