În Blocul Ș.O.R. ar urma să intre circa 10 partide

În Blocul Ș.O.R. ar urma să intre circa 10 partide, a anunțat Ilan Șor, care ar urma să aibă funcția de coordonator al acestuia. El a mai declarat că în următoarele săptămâni Blocul Ș.O.R. va prezenta „Guvernul din umbră”, care va avea persoane responsabile de departamente și de regiuni din Republica Moldova.

Dimineață, liderul Partidului „ȘOR” Ilan Șor a anunțat despre formarea Blocului politic „Șansă, Obligații, Realizări”, cu denumirea prescurtată – Blocul „Ș.O.R”. Potrivit acestuia, decizia a fost luată în contextul hotărârii Curții Constituționale de a declara Partidul „ȘOR” în afara legii și „la solicitarea și rugămintea a mai mult de jumătate din populația Moldovei”.

(Ilan Șor)

„Săptămâna trecută, Curtea Constituțională a emis o hotărâre ilegală și fără precedent, privind lichidarea Partidului „ȘOR”. Accentuez faptul că Maia Sandu poate distruge o persoană juridică, dar nu și ideea, emoțiile și tot ceea ce a fost construit până acum de echipa Partidului „ȘOR”.

El a adăugat că „la solicitarea și rugămintea a mai mult de jumătate din populația Moldovei” a inițiat formarea unui bloc politic „care va reprezenta toate proiectele realizate până acum de Partidul „ȘOR””.

(Ilan Șor)

„Am luat decizia de a forma Blocul politic „Șansă, Obligații, Realizări”. Denumirea prescurtată este Blocul „Ș.O.R” și are două obiective: de a obține victoria la alegerile locale, prezidențiale și parlamentare, dar și de a face tot posibilul pentru ca Moldova să devină bogată, prosperă și cu adevărat independent”.

Amintim că pe 19 iunie, judecătorii Curții Constituționale a Moldovei s-au pronunțat asupra sesizării depuse de Guvern privind declararea formațiunii politice, conduse de Ilan Șor, în afara legii. Astfel, ei au constatat că formațiunea politică a acționat în contradicție cu principiile statului de drept și au pus în pericol suveranitatea și independența Republicii Moldova.

Comments (0)
Add Comment