În Chișinău a fost deschis primul centru municipal de vaccinare

Primul centru municipal de vaccinare împotriva COVID-19 a fost deschis. Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a dat asigurări că acesta e dotat cu toate echipamentele necesare, astfel încât persoanele să beneficieze de toată asistența necesară. Centrul se află în incinta Academiei de Studii Economice din Moldova.

„La un singur punct ar putea fi vaccinați 200 de oameni. Respectiv, am putea administra vaccin pentru circa o mie de persoane. Vaccinul este benevol, adică nimeni nu este obligat să se vaccineze, dar vine ca o recomandare în lupta anti-Covid”.

Până în prezent, peste 40 mii de oameni au fost vaccinați împotriva COVID-19 în Moldova. La fel, până acum, au fost raportate 870 de reacții adverse, cum ar fi creșterea temperaturii corpului, dureri în articulații, slăbiciuni, dar specialiștii spun că astfel de reacții sunt normale și caracteristice procesului de imunizare.

În Moldova a fost dat start procesului de vaccinare împotriva COVID-19 la 2 martie. Primele persoane imunizate au fost medicii din prima linie – cei care activează în secțiile de reanimare și terapie intensivă unde se tratează persoanele infectate.

Comments (0)
Add Comment