În Chișinău continuă înscrierea în clasa întâi: Până acum au fost depuse peste șase mii de cereri

În municipiul Chișinău continuă înscrierea copiilor în clasa întâi. Potrivit reponsabililor din cadrul Primăriei Capitalei, până astăzi au fost depuse peste șase mii de cereri de către părinți, pentru înscrierea micuților la școală.

Edilul Capitalei, Ion Ceban a ținut să reitereze în cadrul ședinței serviciilor Primăriei Chișinău că părinții au posibilitatea să depună actele online pe escoala.chisinau.md și că înscrierea copiilor se va efectua în două etape.

„Prima etapă a început pe data de trei aprilie și va continua până pe 26 mai(…) A doua etapă a ceea ce ține de înscrierea la școală, va fi între doi iunie și 16 iunie, pentru copiii de șapte ani care nu a fost înscriși la prima etapă”, a precizat Ion Ceban.

La rândul său, Andrei Pavaloi, șeful adjunct al Direcției generale educație, a declarat că în unele licee, numărul de solicitări depășește numărul de locuri planificate.

„Avem deja 16 instituții din cele 131 în care numărul de cereri depuse este cu mult mai mare decât numărul de locuri disponibile”, a menționat Pavaloi.

Conform municipalității, pentru următorul an de studii, autoritățile au planificat înmatricularea în clasa I a 10.604 copii, care vor fi repartizați în 394 de clase din 140 de instituții de învățământ de stat și private. Numărul copiilor care urmează a fi înscriși este cu circa 300 mai mare decât anul trecut.

Andrei PavaloiIon CebanPrimăria Chișinău
Comments (0)
Add Comment