În Chișinău, numărul bolnavilor de Covid continuă să crească

Neglijența chișinăuienilor din ultima vreme față de restricțiile impuse de autorități în lupta de prevenire și combatere a pandemiei de COVID-19 a crescut, din nou, numărul bolnavilor de coronavirus.

Anunțul a fost făcut, în ședința de astăzi a serviciilor Primărie de către șeful Direcției generale sănătate, care, în context, a mai precizat că, la moment, jumătate din numărul de cazuri de coronavirus înregistrate în Moldova se află în Chișinău.

„Într-adevăr, săptămâna anterioară ne-a confirmat că pandemia nu cedează și virusul este și rămâne foarte virulent. Cifrele ne vorbesc despre o prognoză nefavorabilă și conform datelor, până astăzi, la nivel național au fost confirmate 170.186 de cazuri. La nivel de municipiu Chișinău, la ziua de astăzi sunt în total 72.272 de cazuri confirmate”.

Totuși, mult mai grav, este faptul că cresc și numărul cazurilor grave și foarte grave, a mai atenționat Bucearschi.

„La moment, sunt internați în spitalele municipale 1.067 de pacienți confirmați la COVID. Dintre aceștia, 48 sunt în stare foarte gravă, 411 – în stare gravă, 568 – în stare medie”.

În context, oficialul a mai declarat că în spitalele din municipiul Chișinău, dacă rată de îmbolnăvire va continua să crească, va reapărea problema paturilor libere, odată ce pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 au mai rămas doar 97 de locuri.

Comments (0)
Add Comment