În doi ani am putea scăpa de pandemie

Un plan în cinci pași pentru a trăi cu Covid în următoarele șase luni în Irlanda, care include mult așteptata redeschidere treptată a localurilor. Dar la Dublin regulile vor fi mai stricte, după ce cazurile confirmate de coronavirus au crescut de zece ori în ultimele două luni.

Tot guvernul a fost plasat în carantină. Ministrul sănătății se temea să nu aibă COVID-19, dar de atunci a dat rezultate negative.

În Marea Britanie, programul de testare Covid este descris ca o „destrămare”. Pe măsură ce cererea crește, oamenii nu reușesc să fie testați, iar oficialii spitalelor avertizează că întârzierile din sistem pun în pericol serviciile de sănătate.

„Majoritatea persoanelor care folosesc serviciul nostru de testare au o posibilitate aproape de casă. Iar distanța medie parcursă până la un loc de testare este acum de doar 9 km. Dar întreaga Cameră știe că există provocări operaționale și lucrăm din greu pentru a le rezolva”.

La nivel global, numărul cazurilor se apropie de 30 de milioane și, dacă OMS nu vorbește încă oficial despre un al doilea val, acum spune despre un „orizont de doi ani” pentru a pune capăt acestei pandemii.

”Cu cât școlile rămân închise, cu atât consecințele sunt mai dăunătoare, în special pentru copiii din medii mai defavorizate care, pe lângă învățare, depind de școală pentru sănătate, siguranță și, uneori, nutriție”.

Și în Suedia, restricția privind vizitele la casele de bătrâni s-a încheiat. Țara a fost criticată la scară largă, în special de vecinii săi, pentru că nu și-a limitat populația cu restricții. Cu toate acestea, țara nu a văzut o reapariție a bolii și are cel mai scăzut număr de noi cazuri zilnice din martie.

Comments (0)
Add Comment