În Moldova, vaccinarea anti-COVID-19 ar putea fi obligatorie pentru o categorie de persoane, activitatea cărora presupune contactul direct cu cetățenii.
Acest subiect a fost pus în discuție în ședința de astăzi a Consiliului consultativ de sănătate publică pe lângă prim-ministru, prezidat de șeful interimar al Executivului, Aureliu Ciocoi.
Potrivit unui comunicat de presă, măsura ar fi necesară în condițiile în care nu este exlus ca noile tulpine COVID, care se manifetă mult mai agresiv, inclusiv în statele vecine, ar putea provoca un nou val de infectări în Moldova.
Astfel, pentru a securiza populația, autoritățile au anunțat că sunt gata să stabilească și să aplice un șir nou de măsuri care să sporească gestionarea eficientă a situației epidemiologice din țară. Totuși, intensificarea procesului de imunizare a cetățenilor ar fi cea mai bună soluție în acest sens, au reitereat specialiștii.
Până astăzi, doar 9,14% din numărul populației s-a vaccinat cu ambele doze, iar 14,31% au o singură doză administrată, respectiv, din volumul total de circa 1.2 milioane de doze de vaccin recepționate de țara noastră, de la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent – au fost utilizate puțin peste 800.000 de vaccinuri.