În pofida creșterii înregistrate a prețurilor la carburanți, nivelul acestora rămâne încă mult sub nivelul mediu pentru anul curent

În pofida creșterii înregistrate a prețurilor la carburanți, nivelul acestora rămâne încă mult sub nivelul mediu pentru anul curent. 

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică constatăcă aprecierea prețurilor la carburanți din ultimele 3 săptămâni, în valori nominale a avut un impact moderat comparativ cu nivelul mediu al acestora înregistrat în anul curent.

Creșterile din ultima perioadă a cotațiilor Platts la bursele internaționale au determinat o recuperare parțială a prețurilor la carburanți, care anterior au scăzut puternic până la cel mai mic nivel din anul curent.

Pe parcursul ultimelor trei săptămâni, benzina a recuperat 0,79 lei/litru, iar motorina 0,58 lei/litru, însă comparativ cu prețurile maximale din acest an, benzina rămâne încă mai ieftină cu 3,36 lei/litru, iar motorina – cu 3,42 lei/litru.

Astfel, sâmbătă, duminică și luni, un litru de benzină A95 va fi vândut la pompă cu 23,04 de lei. La rândul său, motorina standard va putea fi comercializată la stațiile PECO din țară la un preț maxim de 19 de lei și 64 de bani pentru un litru.

De lunea trecută, prețul la benzină a crescut cu 30 bani, iar cel al motorinei – cu 27 bani.

ANRE afirmă că va continua să urmărească îndeaproape evoluțiile la bursele petroliere internaționale și asigură consumatorii că actualul mecanism este unul extrem de transparent și garantează corectitudine maximă la formarea prețurilor pentru produsele petroliere.

ANREBenzinăCarburanțiMotorină
Comments (0)
Add Comment