Înalta Curtea respinge sesizarea Socialiștilor. Decretul Maiei Sandu este constituțional

Înalta Curtea respinge sesizarea Socialiștilor. Decretul Maiei Sandu, prin care l-a desemnat pe Igor Grosu prim-ministru, este constituțional. Decizia a fost pronunțată cu puțin timp în urmă de către Curtea Constituțională.

Decizia este irevocabilă și definitivă.

Curtea Constituțională a respins vineri, 19 martie, cererea de suspendare a acțiunii decretului Maiei Sandu, privind desemnarea lui Igor Grosu, în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru. În Decizie, Înalta Curte menționează că autorii sesizării, deputații socialișt Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea nu au prezentat o argumentare suficientă în ceea ce privește survenirea eventualelor prejudicii iminente pentru securitatea constituțională în cazul nesuspendării Decretului.

Președinele Maia Sandu a semnat marți, 17 martie, decretul prin care l-a desemnat pe Igor Grosu, președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Decizia a fost luată după ce Mariana Durleșteanu, pe care socialiștii au înaintat-o la funcția de prim-ministru, a anunțat, tot marți, că își retrage candidatura.

Comments (0)
Add Comment