Incendiile de vegetație fac ravagii în nordul Portugaliei

Cinci mii de pompieri se străduie să stăpânească mai multe incendii de vegetație care fac ravagii în nordul Portugaliei și care sunt acuzate că au provocat trei decese și au forțat un număr necunoscut de locuitori să își părăsească casele.

Aproximativ 100 de incendii raportate de autoritățile naționale au întins brigăzile de pompieri. Autoritățile nu au oferit încă cifre cu privire la numărul de persoane care au fost nevoite să evacueze și la numărul de locuințe care au fost pierdute. Potrivit autorităților de protecție civilă, un civil a murit din cauza arsurilor și altul din cauza unui stop cardiac în urma incendiilor care au izbucnit în weekend.

Printre cele mai afectate zone se numără districtul Aveiro, la sud de orașul Porto din nordul țării, unde un pompier a murit din cauza unei boli nespecificate în timp ce se afla la datorie.

Unitățile terestre au fost sprijinite de avioane portugheze de deszăpezire. Colegii din Uniunea Europeană Spania, Franța, Italia și Grecia s-au angajat să furnizeze încă opt avioane pentru a ajuta forțele locale.

Întrucât nu se întrevede nicio ploaie care să amelioreze situația, autoritățile naționale au prelungit alerta pentru incendii până joi. Măsura a inclus interdicția ca fermierii să folosească utilaje grele pentru recoltarea culturilor din cauza riscului de scântei care ar putea declanșa alte incendii. Condițiile uscate și fierbinți care au dus la izbucnirea incendiilor în Portugalia au apărut în timp ce ploile torențiale au provocat inundații în Europa Centrală.

incendiiPortugaliavegetație
Comments (0)
Add Comment