Incendiile din Albania continuă, intrând în a treia săptămână pe măsură ce flăcările se deplasează spre nord

Incendiile din Albania continuă, intrând în a treia săptămână pe măsură ce flăcările se deplasează spre nord, a declarat marți Ministerul Apărării al țării. Trei noi focare de incendiu au început luni în districtul nord-estic Diber, la 60 de kilometri est de capitala Tirana. Incendiul din satul Kurdari a început la o pădure de pini și fagi. Pompierii, personalul militar și personalul local încearcă să îl stăpânească, iar un elicopter Cougar a fost folosit pentru a ajunge în unele dintre locurile unde oamenii nu au putut ajunge.

Într-o altă pădure din districtul Elbasan, situat în centrul Albaniei, la 50 de kilometri de Tirana, pompierii au reușit să limiteze și să controleze zona afectată de flăcări, dar nu au reușit totuși să stingă incendiul. Un alt incendiu a izbucnit mai la sud, în Tepelene.

Incendiile de săptămâna trecută au distrus două biserici și au pus în pericol zone locuite. Albania a fost asistată de Uniunea Europeană, avioane Canadair venind din Grecia vecină pentru a ajuta la stingerea incendiilor. Incendiile de vară pot fi frecvente în Albania, adesea din cauza temperaturilor ridicate, dar au existat și alte cauze.

Autoritățile au arestat cel puțin o persoană acuzată că a provocat un incendiu în sud.

Albaniaincendii
Comments (0)
Add Comment