Incendiul din Cahul a afectat aproximativ 20 de hectare de teren. Va fi nevoie de șapte ani pentru a readuce pădurea în starea în care era înainte

Incendiul din Cahul a afectat aproximativ 20 de hectare de teren. Din această suprafață, peste 12 hectare reprezintă pădure din fondul forestier, iar aproximativ opt hectare sunt terenuri acoperite cu vegetație din proprietatea Administrației Publice Locale. Datele au fost prezentate de Ministerul Mediului, în urma vizitei la fața locului a echipei formate din reprezentanții instituției și Agenției „Moldsilva”.

Potrivit instituției, în cadrul Ocolului Silvic Cahul, incendiul a izbucnit în trupul de pădure Cahul, parcela 100, afectând peste 12 de hectare de pădure din fondul forestier. Din acestea, șapte hectare de arborete tânăr de salcâm, cu vârsta între patru și șapte ani, au ars integral, iar celelalte 5,4 hectare de pădure au fost afectate parțial, în mare parte arzând doar stratul erbaceu.

Pe parcursul vizitei, s-a decis că suprafața de șapte hectare de arboret tânăr, distrusă integral, va fi inclusă pentru replantare în toamna acestui an, iar în celelalte zone afectate se va interveni cu completări necesare.

De asemenea, Ministerul Mediului a precizat că din cauza acestui incendiu, și se vor cheltui peste 600 de mii de lei pentru a readuce pădurea în starea în care era înainte de incendiu.

În acest context, cetățenii sunt îndemnați să evite activitățile care pot genera foc deschis în natură și să respecte cu strictețe regulile de prevenire a incendiilor.

CahulIncendiuMinisterul MediuluiMoldsilva
Comments (0)
Add Comment