India a depășit China ca număr de locuitori și a trecut pe primul loc în lume

India a depăşit China din punct de vedere al populaţiei, după a ajuns la 1,4286 miliarde de locuitori, faţă de China care are 1,4257 miliarde de persoane, arată datele ONU comunicate miercuri, scrie Digi24 cu referire la Bloomberg.

Astfel, populația Indiei a depășit 1,4286 miliarde, puțin mai mult decât cea de 1,4257 miliarde de locuitori ai Chinei. Datele arată că cifrele Chinei nu includ Hong Kong și Macao.

India, unde jumătate din populație are sub 30 de ani, se pregătește să devină economia majoră cu cea mai rapidă creștere din lume în următorii ani.

„Povestea Indiei este una puternică. Este o poveste a progresului în educație, sănătate publică și igienă, dezvoltare economică, precum și progrese tehnologice”, a declarat Andrea Wojnar, reprezentant al Fondului Națiunilor Unite pentru Populație în India, în Raportul privind starea populației mondiale.

India a ajuns pe primul loc după ce în 2022 s-au născut aproximativ 23 de milioane de copii, în timp ce populația Chinei a început să scadă pentru prima dată în șase decenii, cu aproximativ 9,56 milioane de nou-născuți anul trecut.

ChinaIndia
Comments (0)
Add Comment