Indonezia: Președintele Joko Widodo a vizitat noua capitală a țării

Președintele indonezian Joko Widodo a sosit duminică în noua capitală a țării, Nusantara, pentru a lucra simbolic în noul său birou. De asemenea, Widodo a participat la ceremonia de inaugurare a podului nou construit Pulau Balang, care leagă noua capitală de orașul Balikpapan.

Construcția noului oraș a început la mijlocul anului 2022, după ce Widodo a anunțat că Jakarta nu va mai avea statutul de capitală. Metropola suferă de poluare și aglomerație, este predispusă la cutremure și se scufundă rapid.

Noua capitală va fi de aproximativ două ori mai mare decât New York-ul. Oficialii spun că va fi un oraș verde futurist, centrat pe păduri și parcuri, care va utiliza surse de energie regenerabile și gestionarea inteligentă a deșeurilor.

Însă proiectul a fost criticat de ecologiști și de comunitățile indigene, care susțin că acesta degradează mediul, reduce și mai mult habitatul animalelor pe cale de dispariție, cum ar fi urangutanii, și strămută populațiile indigene care se bazează pe terenuri pentru a-și asigura traiul.

CapitalăIndoneziaJoko WidodoNusantara
Comments (0)
Add Comment