Instituțiile educaționale și medicale din Capitală, conectate la agentul termic

De la începutul sezonului de încălzire, și până în prezent, au fost conectate la agentul termic 117 grădinițe din 133 și nouă școli și licee dintr-un total de 143. De asemenea, au fost conectate 11 instituții medicale din 69. Datele au fost prezentate de șeful Direcției Generale Locativ-Comunală și Amenajare, Ion Burdiumov. În același timp, doar două blocuri locative au fost conectate la agentul termic.

ION BURDIUMOV, șeful Direcției Generale Locativ-Comunală și Amenajare: „Reiterez, nu este obligatoriu să fie conectate toate blocurile și toate instituțiile, la solicitarea gestionarului, în dependență de necesitățile din fiecare instituție. Blocurile locative la solicitarea locatarilor, gestionarul de bloc locativ se adresează către furnizorul de agent termic și conectează, reglează agentul termic astfel ca să nu fie nici prea frig, nici foarte cald.”

Potrivit șefului Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, marea majoritate a grădinițelor din orașul Chișinău au căldură.

ANDREI PAVALOI, șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport: „Mai puține grădinițe au fost conectate în suburbiile municipiului Chișinău. Din cele 27 de instituții preșcolare, doar 12, la moment, sunt conectate. Vreau să menționez faptul că primarii din suburbiile municipiului Chișinău sunt responsabili de a face acest lucru și pe această cale vreau să îi rog să conecteze la agentul termic instituțiile din subordinea lor, ținând cont de faptul că temperaturile de afară au făcut ca și în grupele în care sunt copii să fie destul de răcoare.”

Amintim că, sezonul de încălzire a început în municipiul Chișinău pe 17 octombrie, iar anul trecut – pe data de 13 noiembrie.

Agent termiccăldurăChișinău
Comments (0)
Add Comment