Inundații puternice în capitala tehnologică a Indiei. Cel puțin 15 persoane au fost salvate dintr-o clădire care s-a prăbușit

Cel puțin 15 persoane au fost salvate dintr-o clădire care s-a prăbușit pe un șantier de construcții, după ce ploaia puternică de peste noapte a inundat marți părți din capitala tehnologiei din India, Bengaluru. Un oficial al poliției locale a declarat că salvatorii încă mai caută alte persoane care se tem că au rămas blocate.

KUMAR THAKUR, Departamentul Serviciului de Urgență: „Cel puțin 15-20 de persoane care locuiau în clădire și care erau muncitori… clădirea s-a prăbușit peste ei. Unii dintre ei se aflau în interiorul clădirii, în timp ce alții se aflau în magazia din apropierea clădirii. Clădirea a căzut și peste magazie”.

Marți, locuitorii s-au confruntat cu drumuri pline de apă, copaci căzuți și multe mașini plutind în apă, după ce ploaia torențială a depășit recordurile pentru cea mai mare cantitate de precipitații în 24 de ore din ultimele două decenii.

Imaginile surprinse au arătat oameni salvați în bărci, care își cărau lucrurile și erau duși în locuri sigure.

„A plouat de la ora 4:00 dimineața. Străzile au fost pline de apă. Autobuzul de acolo stă acolo de aseară. Munca noastră a fost oprită din cauza ploii continue. Am venit la muncă de dimineață. Suntem muncitori și ploaia a oprit munca. Nu putem intra în magazinul nostru, cum câștigăm și cum mâncăm?”

Bengaluru, cunoscut odinioară drept orașul grădină al Indiei, a fost afectat de diverse probleme, de la traficul blocat la facilitățile civice precare din cauza urbanizării rapide, cu invadarea lacurilor din oraș care blochează canalele de legătură. Ultima serie de inundații contrastează cu lipsa acută de apă de la începutul acestui an.

ConstrucțiiIndiaInundații
Comments (0)
Add Comment