Inundațiile puternice din nordul Sudanului au provocat moartea a zeci de persoane și prăbușirea a sute de case

În ultimele două zile, apele inundațiilor au măturat numeroase comunități și sate din nordul Sudanului, provocând moartea a zeci de persoane și prăbușirea a sute de case. Potrivit purtătorului de cuvânt al apărării civile sudaneze, Qureshi Hussein, 31 de persoane au murit până acum în nordul țării din cauza inundațiilor. Yassin Abdul Wahab și-a pierdut casa și a fost nevoit să construiască un adăpost improvizat pentru familia sa.

„După cum vedeți, pagubele produse de inundații, ploi, sunt grave. Majoritatea caselor din sat s-au prăbușit, după cum puteți vedea pe cameră. Oamenii dorm pe străzi, iar situația este foarte gravă.”

„În prezent, lucrăm la construirea unui adăpost pentru familie folosind materiale din casa prăbușită, cum ar fi țevi și resturi de acoperiș. Vom folosi acest adăpost până când, cu voia lui Dumnezeu, ajutorul va veni în curând.”

„A fost doar începutul, apoi, încet, încet, apa a crescut și, la scurt timp după aceea, am văzut casele și zidurile prăbușindu-se. Slavă Domnului că ne-am dat seama de asta. Din locul nostru, nu am văzut (pagubele) întregului sat, dar am auzit știri despre case care se prăbușeau și despre faptul că în unele cartiere nu mai existau case. În prezent mă aflu în casa bunicului meu și, așa cum am spus, am venit aici ca persoană strămutată. Aceasta este casa pe care obișnuiam să o vizitez de când eram copil”

Ploile abundente și inundațiile din Sudan din această lună au afectat peste 317 000 de persoane, au declarat oficialii. Dintre aceștia, 118 000 au fost strămutați, agravând una dintre cele mai mari crize de strămutare din lume din cauza războiului în curs din țară.

Marți s-au împlinit 500 de zile de când Sudanul a intrat în război, după ce au izbucnit lupte între Forțele armate sudaneze și Forțele de sprijin rapid.

InundațiiSudan
Comments (0)
Add Comment