Inundațiile din Filipine: Cel puțin 24 de persoane au murit

Inundațiile și alunecările de teren generalizate provocate de o furtună tropicală în nord-estul Filipinelor au provocat moartea a cel puțin 24 de persoane și au determinat autoritățile să caute bărci cu motor pentru a salva sătenii.

Guvernul a închis școlile și birourile – cu excepția celor necesare urgent pentru a răspunde dezastrelor – pentru a doua zi pe întreaga insulă principală Luzon pentru a proteja milioane de oameni după ce furtuna tropicală Trami a lovit provincia Isabela din nord-estul Filipinelor după miezul nopții.

Cele mai multe decese cauzate de furtună au fost raportate în regiunea Bicol, formată din șase provincii, la sud-est de Manila, unde au murit cel puțin 21 de persoane, inclusiv opt locuitori ai orașului Naga.

Inundațiile rapide au măturat și au scufundat mașini în unele părți ale orașului Naga, în timp ce fluxurile de noroi de la Mayon, unul dintre cei 24 de vulcani activi ai țării, din provincia vecină Albay, au înghițit mai multe vehicule.

Vremea furtunoasă a rămas în regiune, îngreunând eforturile de ajutorare, au declarat oficialii.

Agenția guvernamentală de atenuare a dezastrelor a declarat că mai mult de două milioane de persoane au fost afectate de furtună, inclusiv 75 400 de săteni care au fost strămutați din casele lor și se adăpostesc pe terenuri mai sigure.

FilipineInundațiimorți
Comments (0)
Add Comment