Ion Ceban a depus o plângere penală și împotria ANRE: „Să nu le pară viața atât de ușoară”

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban s-a ținut de cuvânt, iar astăzi a depus la Procuratura Generală o cerere penală împotriva ultimelor acțiuni întreprinse de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Într-o ieșire la presă, edilul a declarat că nu atât tarifele majorate, cât însuși faptul că noile costuri pentru gazele naturale ce au fost aplicate retroactiv din întâi ianuarie 2022 au stat la baza acestei acțiuni întreprinse de el.

(Ion Ceban, primul Chișinăului)

„Situația devine din ce în ce mai complicată din punct de vedere economic, social. Repet, noi cerem ca să fie inițiat procesul penal pe cei care trebuiau să omită aceste indicații clare ale Guvernului. Ne-ați întrebat ieri, ca să nu vorbim foarte mult, aici este dispoziția acestei Comisii care a instituit Situația de Urgență în mod exclusiv pentru a da retroactiv acceptul pentru majorarea tarifelor. În mod exclusiv, vădit, încălcare peste altă încălcare.”

Totodată, Ceban a venit cu noi acuzații și la adresa Guvernului, menționând că tarifele le-au majorat, dar în acest sens n-au găsit nicio soluție credibilă, ci doar unele care dau bine pe hârtie.

(Ion Ceban, primul Chișinăului)

„Să nu le pară viața atât de simplă. Ei o complică pe a locuitorilor țării, pe a locuitorilor orașului. O să încercăm și noi să le-o complicăm și noi câtuși de puțin. Că nu stai toată viața într-un fotoliu, începând cu un ministru și, terminând cu un deputat.”

Astfel, la final, edilul Capitalei a mai spus că acțiunile de acest sens vor mai continua, dacă așa-zisa democrație instaurată în Moldova ava duce doar beneficii unei foarte mici părți din populația Moldovei.

Amintim că vineri, 28 ianuarie, ANRE a aprobat un nou șir de tarife pentru gazele naturale și agent termic, care vor fi aplicate retroactiv din 1 ianuarie curent, pentru consumatorii finali ai „Moldovagaz”, „Termoelectrica”, „CET-Nord”, „Termogaz-Bălți”, „Apă-Canal Chișinău”, „Rețele și Centralele Termice Comrat”, „Servicii Comunale Glodeni” și „Comgaz-Plus”.

Comments (0)
Add Comment