Ion Ceban avertizează: Nu se știe încă dacă Chișinăul va avea apă. Eu am obosit de acești „prostalani”

Primarul capitalei, Ion Ceban, a răspuns acuzațiilor aduse de deputatul PAS, Radu Marian, precum că ar șantaja locuitorii urbei cu apa, declarând că a obosit de acești „prostalani”. Primarul a prezentat și mai multe cifre ce compară tariful pentru apă și canalizare din Chișinău cu alte localități din țară și chiar România. Edilul a punctat că nu există nicio capitală europeană unde să fie tariful pentru apă de 10 lei, iar prin ceea ce se întâmplă în jurul la „Apă Canal Chișinău”, guvernarea urmărește de fapt falimentarea, apoi privatizarea întreprinderii, iar majorarea tarifului se cere din cauza creșterii tarifelor la gaz și energia electrică.

„I-am rugat să-mi numească o capitală europeană, fie și nu europeană, unde să avem un astfel de tarif la apă și canalizare de 10 lei. Am rugat să-mi numească o localitate din Republica Moldova unde să fie tariful de 10 lei, nu există. Este doar la Țînțăreni, dar și acolo tot Chișinăul achită. De ce zic că acești tipi manipulează cras. Ce creșteri avem la gaz? Aproape 700% într-un an de zile. Cât este creșterea la energia electrică? 300 de %. Doar în acest an municipalitatea a achitat 128 mln de lei datorii.”, a declarat Ion Ceban în cadrul emisiunii Morari.live.

Edilul a mai spus că în prezent ANRE are o metodologie de calcul restrictivă, motiv din care suferă toți operatorii din țară, dar acest lucru se va schimba foarte curând.

Ion Ceban declarat în premieră că ieri deja a existat o tentativă de deconectare a apei în municipiul Chișinău. El a mai adăugat și că PAS urmărește discreditarea lui în fața partenerilor occidentali care finanțează proiecte legate de apă, arătând că iată Primăria Chișinău se opune prelungirii unor rețele de apă, cum ar fi Chișinău-Strășeni-Călărași. Adevărul fiind, conform Primarului, că la actualul tarif, „Apă Canal Chișinău” nu-și poate permite. Conform acestuia, toată conducerea țării a fost informată de mult timp de situația creată.

„Am expediat scrisori la CSS, la președintele țării, Parlamentului Republicii Moldova, toți deputații, Guvernului. Nu de o lună, de două sau de jumate de an. Noi informăm regulat despre situația gravă care este la Apă Canal, care este o instituție strategică.”, a declarat Ion Ceban.

Fiind întrebat de către Natalia Morari dacă Chișinăul va avea apă, așa cum a informat Andrei Spînu, declarând că problema s-a rezolvat, Primarul a răspuns că nu se știe.

„Nu se știe dacă vom avea apă. Pentru Dvs, persoana în cauză este autoritate? Până acum toate problemele le-a rezolvat. Nu mai pot de bine, zic moldovenii.”, a punctat Primarul general al municipiului Chișinău.

Andrei SpînuApă-Canal ChișinăuIon CebanMorari.live
Comments (0)
Add Comment