Ion Chicu despre compensațiile acordate de guvern: Nepoții vor achita pentru ele. Datoria va ajunge la 40% din PIB

Președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), Ion Chicu, a declarat în cadrul emisiunii Morari.live că pentru compensațiile acordate acum de guvernare pentru căldură și energia electrică, vor ajunge să plătească nepoții. Liderul politic a accentuat că Guvernul PAS se împrumută de la bănci cu 20 și 22% rata dobânzii, iar asta va duce la majorarea datoriei de stat care anul viitor va fi de circa 40% din PIB.

Jurnalista Natalia Morari a citat postarea Elenei Marian, mama deputatului PAS, Radu Marian, care a scris pe Facebook că „Iată așa factură a venit pentru gaz în această lună! Să-i mai spună cineva ceva de rău contra Maiei Sandu! Noi trebuie să ne rugăm zi și noapte pentru sănătatea doamnei președinte și să-i spunem mulțumesc lui Dumnezeu pentru că avem așa președinte. Să-i spunem mulțumesc necontenit pentru efortul nemărginit adus cetățenilor Republicii Moldova. Vă mulțumim din suflet doamnă președinte Maia Sandu!”

Ion Chicu a explicat că aceste compensări nu înseamnă că factura din acest an este mai mică sau comparabilă cu cea de anul trecut, fiind de cel puțin trei ori mai mare, iar mai important de atât e că nepoții doamnei Marian vor achita pentru acest confort.

„Radu Marian a ieșit cu o declarație că e normal ca statul să se împrumute. Numai că nu aduce cifrele. Iată în Bugetul de Stat 2023, plafonul maximal al îndatorării statului este de 122 miliarde de lei. La 31 octombrie datoria e de 86 miliarde. Calculați cam cât vor împrumuta ei pentru luxul acesta ca mama lui să o elogieze pe Maia Sandu.”, a declarat Ion Chicu.

Liderul PDCM a mai adăugat că de un an de zile deja guvernarea se împrumută cu rata dobânzii de 22%, iar asta înseamnă că numai pentru achitarea procentelor, anul viitor se vor cheltui 5 miliarde de lei, în timp ce datoria de stat va crește până la 40% din PIB.

CompensațiiIon ChicuMaia SanduMorari.liveRadu Marian
Comments (0)
Add Comment