Ion Chicu îndeamnă agricultorii să ceară subvenții

Prim-ministrul Moldovei, Ion Chicu a îndemnat agricultorii să depună cât mai repede dosarele pentru a primi subvenții la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. Un anunț în acest sens a fost făcut de către premier, după tradiționala întrevedere a conducerii de vârf a țării de la începutul săptămânii.

„Merge în toi recepționarea dosarelor de către AIPA pentru acea compensație parțială a pierderilor, în medie, de 1.500 de lei la hectar. Vreau să remarc că AIPA va recepționa dosarele până pe 18 septembrie. De aceea rog toți acei agricultori care până la 1 iulie 2020 au fost apreciați că ei au pierderi mai mari de 60% să depună dosarele.”

Menționăm că, potrivit datelor prezentate de premier, 266 de dosare au fost transmise spre plata de subvenții, suma ridicându-se la 57 de milioane de lei.

În context, Ion Chicu a anunțat că Guvernul a transmis Parlamentului pachetul de legi ce prevăd măsuri de sprijin pentru agricultori.

„ În primul rând este vorba despre subvenționarea dobânzilor la credite, inclusiv pe creditele angajate anterior. Este vorba despre subvenționarea din contul TVA a impozitului funciar, fiind vorba de peste 110 milioane lei pe care urmează agricultorii să-i primească, de asemenea subvenționarea din contul TVA a plăților fiscale aferente salariilor pentru agricultori. Vorbim și de moratoriul asupra controalelor fiscale, măsuri care vin în susținerea agricultorilor.”

Pentru subvenționarea agricultorilor, afectați de secetă și grindină în sezonul agricol 2019-2020, Guvernul a alocat în total 300 de milioane de lei

Comments (0)
Add Comment