Iranul nu renunță și spune că va ataca Israelul. Amenințările vin la doar două zile de la atacul cu peste 300 de rachete asupra Israelului

Iranul nu renunță și spune că va ataca Israelul. Amenințările vin la doar două zile de la atacul cu peste 300 de rachete asupra Israelului. Bombardamentul a fost executat de organizația islamistă Hezbollah din Liban, care este susținută și înarmată de Teheran.    

Armata Iranului nu a renunțat și va răzbuna asasinarea la Teheran a liderului organizației palestiniene Hamas, a declarat șeful Statului major al armatei iraniene. Ismail Haniyeh, șeful organizație islamiste din Fâșia Gaza, a fost asasinat pe 31 iulie în timp ce se afla în Iran. Autoritățile de la Teheran au acuzat Israelul de atac și au promis un răspuns armat puternic.

Mohammad Bagheri, șeful statului major al forțelor armate iraniene: „Ceea ce s-a întâmplat la Teheran, când regimul sionist l-a asasinat laș pe (Ismail, n.r.) Haniyeh nu este ceva ce poate fi uitat. Răzbunarea pentru această crimă, fie din partea Axei Rezistenței, fie din partea Iranului, este sigură. Republica Islamică Iran nu va cădea în capcana jocurilor mediatice și va decide singur caracterul și momentul acțiunii sale revoluționare.” 

Amenințările Iranului provoacă temeri cu privire la un conflict extins în Orientul Mijlociu. Asta în condițiile în care războiul din Fâșia Gaza durează de peste 10 luni, iar organizația Hezbollah, considerată cea mai puternică structură paramilitară din lumea arabă, se implică tot mai mult în acest conflict.

 

IranIsrael
Comments (0)
Add Comment