Irina Vlah: „Tema panglicii Sf. Gheorghe este o greșeală a autorităților de astăzi”

Diviziunea societății și generarea de conflicte interne nu sunt o misiune potrivită pentru un guvern responsabil, a spus bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah. Șeful Găgăuziei consideră că subiectul Panglicii Sf. Gheorghe în Moldova este decizia unui grup politic de a adopta o lege fără a o discuta cu publicul, relatează gagauzinfo.md

„Tema panglicii Sf. Gheorghe este o greșeală a autorităților politice de astăzi. Inițiativa în sine este o greșeală. Dar, dacă au ridicat subiectul, au fost nevoiți să organizeze discuții publice cu toate grupurile sociale pentru a obține opinii și a-și testa argumentele. Astfel, a fost posibil să aflăm părerea societății și să ajungem la o soluție de compromis”, a scris Irina Vlah pe rețelele de socializare.

Bashkanul Găgăuziei speră că politicienii „își vor învăța lecțiile și vor decide – trebuie să urmeze voința poporului sau intenționează să-și impună voința poporului”.

Irina Vlah și-a exprimat și încrederea că autoritățile ar trebui să unească oamenii, nu să-i dezbină.

„Autoritățile trebuie să fie conștiente de faptul că oamenii sunt formați din oameni cu opinii, dorințe și viziuni diferite. Așa a fost și așa va fi. Autoritățile ar trebui să dea exemple de respect față de opiniile și dorințele tuturor grupurilor sociale și să vină cu subiecte care pot uni aceste grupuri diferite într-o singură mare familie”, a menționat Irina Vlah.

Comments (0)
Add Comment