Ironii pe seama propunerii autorităților de a deschide mai rar frigiderul: Următoarea idee genială va fi să ținem mâncarea la balcon

Ex-ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Anatol Șalaru, ironizează pe seama propunerii parvenite de la Întreprinderea de Stat „Moldelectrica” de a deschide cât mai rar frigiderul pentru a economisi energie electrică. Conform acestuia, „următoarea idee genială va fi să deșurubăm beculețul din frigider fiindcă n-avem nicio garanție că se stinge când închidem ușa, sau să ținem mâncarea la balcon.”

Într-o postare pe rețelele de socializare, Șalaru a venit cu un șir de propuneri care ar ajuta la economisirea banilor și energie electrice, accentuând că autorităților le-ar fi mai ușor să dea sfaturi cum să fie înlocuite beculețele din frigidere, decât să prezinte soluții mai economice.

„Mai sunt și alte propuneri de economisire a banilor și a energiei electrice și termice, cum ar fi reducerea drastică a aparatului birocratic din instituțiile statului, renunțarea la sufocarea și jecmanirea antreprenorilor privați, liberalizarea economiei, reforma teritorial-administrativă care înseamnă reducerea numărului de raioane până la 7-8 etc. Dar văd ca toate astea sunt prea complicate pentru unii.”, a scris Anatol Șalaru.

Amintim că, autoritățile au îndemnat cetățenii să deschidă mai rar frigiderul și să gătească mâncarea la foc pentru a economisi energia electrică. Mai exact, întreprinderea de Stat „Moldelectrica”, a dat publicării o listă cu câteva sfaturi care ar ajuta la economisirea energiei între orele 18:00 – 23:00.

Detalii aici.

Anatol ȘalaruMoldelectrica
Comments (0)
Add Comment