Israelul l-ar fi ucis pe atacatorul de duminică. Acesta s-a baricadat într-o clădire din Hebron, Cisiordania

Armata israeliană afirmă că a ucis un presupus pistolar palestinian care se baricadase într-o clădire din orașul Hebron din Cisiordania, după ce a ucis trei polițiști israelieni duminică dimineață. O înregistrare video dramatică îi arată pe soldați apropiindu-se de structura din Hebron, trăgând, apoi scoțând cadavrul presupusului pistolar.

Atacul mortal asupra polițiștilor israelieni a avut loc de-a lungul unui drum din sudul Cisiordaniei. Poliția a confirmat că toți cei trei uciși erau ofițeri și a declarat că atacatorii au fugit. Unul dintre ofițerii uciși a fost Roni Shakuri, în vârstă de 61 de ani, din orașul Sderot, situat în sud, în apropierea graniței cu Gaza, a declarat poliția.

Fiica sa, Mor, care era, de asemenea, ofițer de poliție, a fost ucisă într-o luptă cu militanții Hamas atunci când aceștia au încercat să ocupe secția de poliție din Sderot în timpul atacului din 7 octombrie. O grupare militantă puțin cunoscută, care își spune Brigada Khalil al-Rahman, a revendicat duminică împușcăturile.

Hamas a lăudat atacul ca fiind un „răspuns natural” la războiul din Gaza și a cerut mai multe. Cisiordania a cunoscut o creștere a violenței de când atacul Hamas din Gaza din 7 octombrie a declanșat războiul.

Peste 650 de palestinieni au fost uciși acolo, în principal în timpul raidurilor militare israeliene de arestare.

IsraelPistolar
Comments (0)
Add Comment