Japonia va sprijini Republica Moldova cu 100 milioane de dolari

Moldova continuă să se împrumute. Mai exact, Japonia a decis să acorde un credit în sumă de 100 milioane de dolari, prin intermediul Agenției Japoneze de Cooperare Internațională.

Potrivit președintelui Maia Sandu, acest sprijin va spori resursele financiare ale Moldovei într-o perioadă în care economia și inclusiv încasările la buget, sunt afectate de războiul din Ucraina.

Declarațiile șefei statului au fost făcute după întrevederea de astăzi cu ambasadorul Japoniei la Chișinău, Yamada Yoichiro.

De asemenea, Maia Sandu a subliniat că, Japonia este unul dintre cei mai importanți parteneri de dezvoltare ai Moldovei care, de-a lungul timpului, a contribuit la dotarea spitalelor din țară cu echipamente medicale performante, a ajutat fermierii moldoveni să procure tehnică agricolă modernă și să aplice tehnologii noi, inclusiv a finanțat programe de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii și a susținut proiecte culturale și educaționale.

Precizăm că, anunțul privind acordarea de către Japonia a unui credit în sumă de 100 milioane de dolari Moldovei, a fost făcut săptămâna trecută de către vicepremierul Nicu Popescu.

JaponiaMaia Sandu
Comments (0)
Add Comment