Joe Biden a semnat legea „Lend-lease”, care va accelera ajutorul militar pentru Ucraina

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a semnat un proiect de lege care va grăbi procesul, până acum îndelungat, de aprovizionare cu echipament militar Ucrainei pentru lupta împotriva Rusiei. Biden a explicat asta din biroul său de la Casa Albă.

(Joe Biden, președintele SUA)

„Semnez un proiect de lege care oferă un alt instrument important în eforturile noastre de a sprijini guvernul ucrainean și poporul ucrainean în timp ce luptă pentru a-și apăra țara și democrația împotriva războiului brutal al lui Putin”.

Semnătura lui Biden va face mai ușor pentru Statele Unite să împrumute sau să închirieze arme precum rachetele Javelin Ucrainei. Ucraina poate face o cerere în viitor, iar Statele Unite vor primi garanții că vor fi rambursate pentru active la o dată ulterioară. Legislația evocă Lend-Lease Act, prin care Statele Unite și-au sprijinit aliații, inclusiv Uniunea Sovietică, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Săptămâna trecută, administrația Biden a anunțat un nou pachet de arme de 150 de milioane de dolari pentru Ucraina.

Fiind a noua livrare către Kiev, aceasta ridică angajamentul de ajutor militar al SUA la 3,8 miliarde de dolari, de când Moscova a invadat Ucraina, pe 24 februarie.

Comments (0)
Add Comment