Joe Biden se retrage din cursa prezidențială. Acesta i-a acordat sprijinul vicepreședintelui Kamala Harris

Președintele Joe Biden a anunțat duminică că renunță la candidatura sa la realegere împotriva lui Donald Trump, într-o postare pe rețelele sociale care a provocat o undă de șoc politică în întreaga țară și a aruncat un element de tulburare în alegeri cu doar câteva luni înainte ca alegătorii să se prezinte la urne.

Biden i-a acordat sprijinul vicepreședintelui Kamala Harris pentru a fi noul candidat al democraților, iar aceasta a promis să „câștige și să obțină” nominalizarea. Ascensiunea vicepreședintelui Kamala Harris este istorică în orice context. Este fiica unor imigranți, mamă vitregă a doi copii și soția unui bărbat evreu. Înainte de a ocupa funcția de vicepreședinte al Statelor Unite, Harris a avut o carieră lungă în politica din California.

În California, a fost procuror general și procuror al districtului San Francisco. Harris a trecut apoi la vicepreședinție la doar patru ani după ce venise pentru prima dată la Washington ca senator de California.

Se aștepta să lucreze cu o Casă Albă condusă de Hillary Clinton, însă victoria președintelui Donald Trump a bulversat rapid capitala țării și a pregătit terenul pentru ascensiunea unei noi clase de vedete democrate. Propria sa candidatură prezidențială a eșuat, dar ascensiunea sa a continuat atunci când președintele Joe Biden a ales-o drept vicepreședinte.

Kamala Harris, vicepreședintele SUA: „Dar Joe Biden va fi bine. Așa că acest lucru nu se va concretiza. Dar să înțelegem, de asemenea, că fiecare vicepreședinte, fiecare vicepreședinte înțelege că, atunci când depune jurământul, trebuie să fie foarte clar cu privire la responsabilitatea pe care ar putea să o aibă pentru a prelua funcția de președinte. Eu nu sunt diferită”.

Harris, care a intrat în istorie ca prima femeie, prima persoană de culoare și prima persoană de origine sud-asiatică care a ocupat funcția de vicepreședinte, a intrat din nou în istorie prin egalarea recordului pentru cele mai multe voturi de departajare în Senat. În calitate de vicepreședintă, ea a fost o voce importantă pentru drepturile reproductive și a fost o apărătoare fermă a președintelui Biden împotriva criticilor acestuia.

Joe BidenKamala HarrisprezidențialeSUA
Comments (0)
Add Comment