Kovesi: „Suflecați-vă mânecile și apucați-vă de treabă”

Reforma justiției din Republica Moldova nu poate fi oprită sau amânată din cauza resurselor financiare insuficiente sau lipsa unui sediu potrivit. Declarația a fost făcută de procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, în cadrul unei emisiuni de la postul TV8, în contexul în care, timp de câteva luni, conducerea și reprezentanții Procuraturii Anticorupție se plâng de faptul că nu pot munci eficient, deoarece nu au un sediu confortabil care să le permită să angajeze un număr mai mare de specialiști.

LAURA CODRUȚA KOVESI, șeful Parchetului European: „Suflecați-vă mânecile și apucați-vă de treabă. Niciodată n-o să ai ca instituție bugetul perfect, resursele perfecte, clădirea perfectă, legislația perfectă. În cele din urmă trebuie să-ți faci treaba, indiferent de modul de organizare sau legislație. Până la urmă ajungem în modul în care procurorii, judecătorii și polițiștii își fac treaba cu curaj și perseverență. Lupta cu corupția este un proces continuu. Dacă această reformă a avut loc și s-au luat anumite măsuri de ordin administrativ cu siguranță că se va schimba ceva.”

Până în prezent, Guvernul a încercat să identifice mai multe locații pentru noul sediu al Procuraturii Anticorupție, însă fără niciun efect.

Pe 1 august, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că Executivul continuă să caute o locație pentru Procuratura Anticorupție, dând asigurări că va fi găsit„un sediu optim și adecvat pentru noii angajați ai Procuraturii Anticorupție.

În prezent, Procuratura Anticorupție se află în clădirea Centrului Național Anticorupție, unde angajații procuraturii ocupă 40 de birouri, cu o suprafață de 950 de metri pătrați.

CorupțieLaura Codruța KöveșiParchetul European
Comments (0)
Add Comment