La Chișinău a fost inaugurat primul Centru Municipal de Învățare și Educație a Adulților

Primăria Municipiului Chișinău informează că miercuri, 26 aprilie, a avut loc deschiderea oficială a primului Centru Municipal de Învățare și Educație a Adulților, primul hub educațional inovativ din Republica Moldova, care asigură accesul cetățenilor din municipiu la oportunități de învățare și educație de calitate a adulților, o componentă esențială pentru dezvoltarea capitalului uman al orașului.

Potrivit municipalității, proiectul este lansat în parteneriat, în baza Memorandumului semnat între Primăria Municipiului Chișinău și DVV Internațional, reprezentanța Asociației pentru Educația Adulților din Germania.

La eveniment au participat reprezentanți ai APL Chișinău, ai Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, ai Ambasadei Germaniei la Chișinău și ai DVV Internațional.

Primarul general, Ion Ceban, a spus că acest proiect este unul mult așteptat pentru municipalitate, dar și pentru cetățeni, reprezentând o necesitate stringentă pentru mulți oameni, de unde vine și cererea destul de mare pentru serviciile noii instituții. Potrivit edilului, învățarea adulților, oferă posibilitate cetățenilor de a face față noilor provocări legate de carieră, schimbarea profesiei sau adaptare la noile necesități ale pieței muncii. Ion Ceban și-a exprimat speranța că APL Chișinău va deschide asemenea centre de învățare și educație a adulților în toate sectoarele capitalei dacă vor exista cereri în acest sens din partea cetățenilor.

În context, viceprimarul Angela Cutasevici a ținut să remarce că începând din anul 2020, Chișinăul a devenit parte a rețelei globale „Orașe care învață”, iar unul din obiectivele autorităților locale în acest sens este de a oferi posibilitatea și oportunități de învățare pe tot parcursul vieții pentru toți cetățenii care își doresc o viață mai bună.

„Suntem bucuroși că în acest parcurs suntem ghidați de experiența DVV internațional, care dispune de experiență pe aspectul învățării și educării adulților. Sperăm că proiectul să fie de bun augur, iar cetățenii să beneficieze de serviciile și activitățile de care au nevoie”, a mai spus viceprimarul.

La rândul lor, reprezentanții Asociației pentru Educația Adulților din Germania au precizat că în țara lor, „universitățile populare” au o experiență de peste o sută de ani. Iar asemenea instituții au menirea de a ajuta oamenii care locuiesc în preajmă, prin comunicare și interacțiune, pentru a răspunde nevoilor lor.

Centrul Municipal de Învățare și Educație a Adulților este amplasat într-un bloc separat al imobilului Liceului Teoretic „Matei Basarab”, pe str. Matei Basarab, 14, sectorul Râșcani al capitalei.

ChișinăuPrimăria Chișinău
Comments (0)
Add Comment