„Lasă-i să recunoască ce vor”: Kievul crede că pasul lui Putin nu va schimba situația

Recunoașterea de către conducerea rusă a independenței regiunilor de est ale Ucrainei nu va schimba nimic și doar va înrăutăți situația, inclusiv pentru Donețk și Lugansk: locuitorii Kievului sunt siguri de acest lucru. În Occident, capitala ucraineană este numită una dintre principalele ținte ale unei potențiale invazii ruse.

„De ce o recunoaște Rusia? Vecinii au venit la tine acasă și spun: „Această cameră va fi a noastră.” Ce diferență are pentru tine care este părerea lor despre această chestiune, apartamentul este al tău. Lasă-i să recunoască ce vor, dar în realitate acest lucru poate provoca un război, pentru că oamenii normali vor lupta pentru țara lor”.

„Pentru rezidenții care se află în teritoriile ocupate temporar, lucrurile se vor înrăutăți. Și dacă priviți global, ce se va schimba în lume, trebuie doar să ne bazăm pe Occident că ne vor ajuta cumva să rezolvăm această problemă. Pentru că acolo sunt puține șanse să facem ceva pe cont propriu cu Ucraina”.

Președintele rus a spus că unul dintre motivele demersului său a fost „încercările Ucrainei de a organiza un blitzkrieg în Donbass”. Kievul neagă categoric planurile pentru o astfel de operațiune.

Comments (0)
Add Comment