Lavrov: „Pericolul nuclear este real și grav”

Segei Lavrov a ridicat spectrul unui eventual război nuclear. „Pericolul este grav, real și nu trebuie subestimat”, a spus șeful diplomației ruse într-un interviu. Potrivit lui Lavrov, Rusia pleacă de la principiul că un război nuclear este ceva „inadmisibil”, dar adaugă că riscul este „destul de semnificativ” și că Moscova „nu și-ar dori să vadă aceste riscuri umflate artificial”.

În ceea ce privește negocierile cu Kiev, acesta nu a fost optimist.

(Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe)

„Mulți dintre noi suntem convinși că poziția reală a Ucrainei este determinată la Washington, Londra și alte capitale occidentale și, prin urmare, analiștii noștri politici spun: de ce să vorbim cu echipa lui Zelenski? Trebuie să vorbim cu americanii. să negociem cu ei, să ajungem la un fel de acord”.

Totuși, Lavrov a subliniat că se continuă negocieri cu ucrainenii și că, în orice caz, războiul se va încheia cu un tratat bazat pe „situația reală a operațiunilor militare”.

Forțele ruse și-au concentrat luni bombardamentele asupra gărilor și instalațiilor feroviare din diferite puncte din centrul și vestul Ucrainei, cu scopul de a împiedica logistica, de a paraliza infrastructura cheie din Ucraina și, mai ales, de a întrerupe rutele militare de aprovizionare din străinătate. Atacurile au provocat cinci morți și peste 40 de răniți.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a reiterat că Rusia nu va putea câştiga acest război şi le-a cerut concetăţenilor săi să facă tot posibilul pentru ca prezenţa trupelor ruse în Ucraina să fie „insuportabilă”.

Comments (0)
Add Comment