Legea bugetului de stat, modificată de Guvern

Guvernul și-a angajat în ședința de astăzi răspunderea în fața Parlamentului pentru proiectul de modificare a Legii bugetului pentru 2020. Astfel, cheltuielile vor fi majorate cu peste un miliard de lei.

Potrivit premierului, această decizie va permite creșterea în trei etape a salariilor pentru circa 4.500 de cadre medicale, cu 30% de la 1 septembrie, cu încă 30% de la 1 ianuarie și cu 40%, în prima jumătate a anului viitor, un alt proiect asupra căruia Executivul a aprobat angajarea răspunderii.

„Aceste modificări vin să acorde suport financiar suplimentar cetățenilor, agenților economici și nu în ultimul rând, unul dintre aceste proiecte vizează direct salariile angajaților din sistemul medical, oameni cărora le datorăm viața și sănătatea chiar și în condiții normale, dar în condiții de pandemie cu atât mai mult.”

Alte 100 de milioane de lei vor fi alocate pentru subvenționarea agriculturii, sector, la fel, grav afectat în acest an.

Și tot în ședința de astăzi, Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului pentru proiectele de modificare a Legii bugetului asigurărilor de stat, respectiv a Legii fondurilor asigurării obligatorie de asistență medicală pentru acest an.

Menționăm că chiar dacă la moment coaliția PSRM-PD nu dispune de o majoritate parlamentară, ceea ce face imposibilă adoptarea Legilor în Parlament, potrivit legislației, în cazul în care în decurs de 72 de ore nu se va depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, proiectele sus-menționate vor intra în vigoare.

Comments (0)
Add Comment