Libanezii din Beirut au reacționat la confirmarea de către Israel a morții lui Hashem Saffieddine, moștenitorul aparent al liderului Hezbollah

Libanezii din Beirut au reacționat la confirmarea de către Israel a morții lui Hashem Saffieddine, moștenitorul aparent al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, care a fost ucis într-un atac israelian luna trecută.

„În ceea ce privește știrile care circulă despre martiriul lui Hashem Safieddine, există și altele. Dacă într-adevăr a fost martirizat, atunci felicitări lui, iar dacă totuși nu a fost martirizat, atunci felicitări nouă pentru că încă îl avem ca lider. Și dacă un comandant pleacă, există alți 1.000 de comandanți care să conducă Hezbollah. Chiar dacă Hezbollah nu a emis o declarație oficială cu privire la moartea sa. În orice caz, lumea nu se oprește la o persoană și niciun partid nu se va opri la o persoană și nicio armată nu se oprește la un lider. Când unul moare, altul îi ia locul”.

Armata a declarat că Safieddine a fost ucis într-un atac efectuat în urmă cu trei săptămâni în suburbiile sudice ale Beirutului, aceasta fiind prima sa confirmare a morții sale. La începutul acestei luni, Israelul a declarat că acesta fusese probabil eliminat.

„Chiar dacă numesc pe altcineva în locul lui Safieddine, fiecare persoană pe care o numesc, ei, Israelul, o vor avea în minte pentru a o asasina, astfel încât să scape de ceva numit Hezbollah.”

Hezbollah nu a răspuns imediat la declarația Israelului că l-a ucis pe Safieddine.

Hashem SaffieddineIsraelLiban
Comments (0)
Add Comment