Licitația pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău a fost prelungită până la finele lunii septembrie

Termenului de depunere a cererilor de participare la licitația pentru închirierea spațiilor comerciale la Aeroportul Internațional Chișinău a fost prelungit până la finele lunii septembrie. Anunțul a fost făcut de reprezentanții aerogării. Se întâmplă în situația în care, pe 9 septembrie, a expirat termenul de depunere a ofertelor, timp în care a fost depus un singur dosar de participare. Este vorba despre compania franceză Lagardere.

Astfel, comisia de licitație a decis să prelungească până în data de 25 septembrie perioada în care pot fi depuse dosarele de participare la tender. Licitația propriu-zisă ar urma să aibă loc pe 1 octombrie, când va fi anunțat și câștigătorul.

Amintim că prima licitație a fost anunțată la data de 18 ianuarie. Aceasta a eșuat, deoarece au fost înregistrate doar două companii – Lagardère și LeBridge.

Apoi, la începutul lunii martie, autoritățile au anunțat o nouă licitație, iar la 25 martie, una dintre cele două companii care tindeau la locațiunea spațiilor comerciale a anunțat că s-a răzgândit și că nu va mai participa la licitația repetată.

Ulterior, la 29 mai, Aeroportul Internațional Chișinău a anunțat inițierea celei de-a treia licitații publice, care la 21 iunie curent a fost suspendată după ce Curtea Constituțională a constatat nerespectarea procedurilor legale în ceea ce privește procedura de vot privind privatizarea Aeroportului Internațional Chișinău.

 

Aeroportul Internațional ChișinăuLicitațieSpații comerciale
Comments (0)
Add Comment