Lider de partid, dezvăluiri despre activitatea lui Alexandru Machedon: Unul din sponsorii PAS care deține monopolul de livrare de servicii internet în regiunea transnistreană

Alexandru Machedon, directorul Starnet, a ajuns să dețină monopolul de livrare de servicii internet și asigurare tehnică a acestuia în regiunea separatistă transnistreană. Dezvăluirile în acest sens au fost făcute de președintele interimar al Partidului Național Moldovenesc (PNM), Dragoș Galbur, care a ținut să adauge că primul ar fi unul dintre sponsorii fideli ai Platformei DA și al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).
„Totul e atât de putred! Deci atenție, Interdnestrcom, care aparține lui Victor Gușan, omul care controlează tot, tot, tot în transnistria, cumpără internet de la Starnet SRL Soluții, compania lui Alexandru Machedon. Mai departe, Interdnestrcom arată la TV transnistrenilor canale rusești de propagandă, precum și canale locale în care zilnic este blamată și denigrată Republica Moldova.”, a scris Galbur.
În același timp, Galbur atrage atenția asupra faptului că contractul dintre Interdnestrcom și Starnet a fost semnat în 2020, iar în 2021, valoarea contractului s-ar fi dublat, în timp ce în 2022, suma contractului s-ar fi majorat considerabil din cauza războiului din Ucraina.
„Contractul dintre Interdnestrcom și Starnet a fost semnat în 2020, iar în 2021, valoarea contractului s-a dublat. În 2022 suma contractului s-a majorat considerabil, din cauza războiului și imposibilității de achiziție de internet din Ucraina. Unica posibilitate, la moment, de conectare la internet pentru regiunea separatistă, dar și pentru armata rusă de ocupație din transnistria este Starnet. Toți tac, pentru că mătușa lui Alexandru Machedon, fosta judecătoare Tatiana Răducanu este membru al Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova. Uite că dacă sponsorizezi pe cine trebuie, trădarea de patrie nu se socoate.”, a conchis Dragoș Galbur.
Alexandru MachedonDragoș GalburPNMStarnetTransnistria
Comments (0)
Add Comment