Lider de partid: „Nu vă mai cumpărați bilete la Air Moldova, că e practic în faliment”

Întreprinderea de Stat Compania Aeriană Air Moldova ar avea datorii de peste 2 miliarde de lei. O spune președintele Partidului Național Moldovenesc (PNM), Dragoș Galbur, care se arată convins că transportatorul național al Republicii Moldova este la un pas de faliment.

Într-o postare pe o rețea de socializare, politicianul îndeamnă cetățenii să nu-și procure bilete la Air Moldova, odată ce există riscul ca cursele programate să fie anulate.

„Nu vă mai cumpărați bilete la Air Moldova, că e practic în faliment, cu datorii de peste 2 miliarde de lei și vor anula toate zborurile, chiar dacă încă nu declară oficial acest lucru. Și ar fi păcat să pierdeți banii, căci dacă intră în procedură de insolvabilitate nu o să mai vedeți niciun leu înapoi”, a scris Dragoș Galbur.

Anterior, Air Moldova a anulat mai multe zboruri planificate pentru ziua de vineri, 10 martie.

De dimineață a fost anulat zborul spre Dusseldorf, Germania, de la 05:30. La fel, a fost anulat zborul spre Bologna, Italia, la ora 12:50, dar și cursa spre Istanbul, Turcia, de la ora 14:45. Preliminar, a fost anulat și zborul de sâmbătă, 11 martie, spre Varșovia, Polonia.

Între timp, și câteva curse spre Republica Moldova au fost anulate de companie. Este vorba de zborul din Tbilisi, Georgia, planificat pentru ora 03:40.

Compania a precizat în trecut că există o deficiență de flotă, două dintre aeronave fiind indisponibile, a treia fiind la deservire tehnică planificată și obligatorie.

Air MoldovaDragoș GalburPNM
Comments (0)
Add Comment