Liderul nord-coreean Kim Jong Un amenință cu folosirea armei nucleare

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că țara sa nu va ezita să folosească toate forțele ofensive disponibile, inclusiv armele nucleare, dacă inamicul va încerca să folosească forța pentru a-și încălca suveranitatea, a relatat vineri agenția de presă de stat.

Kim l-a criticat pe președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol pentru că a amenințat că va pune capăt regimului nord-coreean marți. afirmând că acest comentariu a arătat care parte distruge securitatea și pacea regională. Presa de stat de la Phenian a declarat că comentariile lui Kim au fost făcute miercuri, la o bază de antrenament a unităților de operațiuni speciale ale armatei.

Într-un discurs susținut marți în cadrul unui eveniment al forțelor armate, Yoon a avertizat Phenianul să nu folosească arme nucleare, afirmând că acest lucru ar fi întâmpinat cu „un răspuns hotărât și copleșitor din partea armatei sale și a alianței SUA”.

Coreea de Nord urmărește de zeci de ani un program de arme nucleare și se crede că are suficient material fisionabil pentru a construi zeci de astfel de arme. Ea a efectuat șase teste subterane de detonare nucleară.

Armă nuclearăCoreea de NordKim Jong Un
Comments (0)
Add Comment